Coudoulet de Beaucastel 2019, Chateau de Beaucastel, Côtes du Rhône AOC Blanc
Coudoulet de Beaucastel, een fantastische diner- en lunchwijn van het gerenommeerde Chateau de Beaucastel in Chateauneuf du Pape. Dit moet je jezelf gewoon eens gunnen!
WIJNMAKER
Château de Beaucastel
BODEM
Miocene melasse (maritiem) met een laag alpine diluvium (ronde keien). De 30 ha Rhône-wijngaarden die toebehoren aan Beaucastel liggen net ten oosten van de Châteauneuf-percelen. De A7 vormt letterlijk de grens. De bodem van de Rhône-percelen (3 ha in totaal) vertoont zeer grote overeenkomsten met die van Châteauneuf-du-Pape. Ook aan deze kant van de weg zijn de wijngaarden bezaaid met grote rolkeien die de warmte overdag opnemen en ’s nachts uitstralen.
VINIFICATIE
Met de hand geplukte druiven worden verzameld in manden voor het sorteren bij de kelders. Vervolgens worden de druiven pneumatisch geperst en de most geklaard, gisting gedeeltelijk in eiken vaten en deels in stalen tanks. Lagering gedurende acht maanden in houten vaten en stalen tanks, daarna volgt de assemblage en botteling zonder koude stabilisatie.
DRUIVEN
30% Bourboulenc, 30% Marsanne, 30% Viognier en 10% Clairette
KLEUR
Fonkelend witgoud, buitengewone vitaliteit binnen de Rhone. Letterlijk schitterende kleur waar de beste Bourgogne-producenten alleen maar jaloers op kunnen zijn.
NEUS
Verleidelijke expressie waarin de nabijheid van de grote broer (Château de Beaucastel) opvallend sterk tot uitdrukking komt. Brioche, wijngaardperzik, frisse abrikoos, de frisheid van venkel (anijs) en het subtiel rokerige van vuursteen. Het vraagt wat geduld maar dan is het wel een formidabele beleving.
SMAAK
Karakter en uitdrukkingskracht zonder bluf. Coudoulet heeft z'n eigen plaats binnen de meer dan indrukwekkende wijnen van de familie Perrin. Speelse en verfijnde, maar o zo dynamische smaakrijkdom; delicate materie met een modelbalans dankzij de zachte frisheid en verkwikking. De wijn neemt heel traag afscheid dankzij de smaakvoortzetting die van geen ophouden weet. Dit is genieten!
CULINAIR
Heerlijke lunch- en dinerwijn met een grote horizon: verse Noordzee-krab, zeeduivel met venkel, bijna rauwe coquilles met kaviaar of zalmeitjes. Als kaas: het gehele plateau!