Xavier Clua El Solà d'en Pol 2020 Terra Alta DO
Xavier Clua, heerlijke allemansvriend en uitermate geschikt als borrelwijn en dinerwijn. Afkomstig uit zuidelijk Catalonië rondom Tarragona.
WIJNMAKER
Xavier Clua
BODEM
Wijngaarden gelegen in La Cova, Mas d’en Po en Pla d’Ancola.
VINIFICATIE
De oogst vindt plaats in de laatste twee weken van september. Inweking gedurende 20 dagen en aansluitend vergisting op 16-18 graden. Na vergisting rijpt de wijn 4 maanden in RVS-cuves.
DRUIVEN
60% Garnatxa Negra, 20% Syrah, 10% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon
KLEUR
Intens paarsrode kleur met enige mate van transparantie.
NEUS
Een expressie die door rode - en zwarte vruchten wordt gedomineerd. Het zijn zwarte kersen, bramen en rode bessen die hier de dienst uitmaken. Op de achtergrond wat kruiden als tijm en rozemarijn en wat gedroogde krentjes. Verleidelijk en zeer uitnodigend.
SMAAK
In de aanzet volop sap, echt een ongebreidelde dosis! Heerlijk genereus en plezierig dat de sappigheid en fruitrijkdom niet in de weg worden gezeten door enige vorm van houtlagering. Puur in alle facetten. Krokante tannines, gul en vrolijk stemmend.
CULINAIR
Ideale wijn om ongecompliceerd van te genieten bij zowel groente, vis als vlees van de bbq.
LAND
Spanje
STREEK
Cataluña