8312 Garnier & Fils 2020 Chablis 1er Cru Montmains

€ 38,74
Excl. btw: € 32,02

Beschrijving Garnier & Fils 2020 Chablis 1er Cru Montmains

Garnier & Fils 2020 Chablis 1er Cru Montmains

Ga met de neus in het glas en je weet direct waar we ons bevinden: Chablis! Deze kenmerkende combinatie van zuiverheid en mineraliteit is echt uniek. Dit moet zonder pardon in de kelder van de liefhebber. Goede geheim-tip.

WIJNMAKER

Garnier & Fils

BODEM

Kalkhoudende kleigrond met mergel als ondergrond. De druiven komen uit 3 verschillende gehuchtjes: Ligny le Chatel, Maligny en Villy. Totaal 18,3 hectaren. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 26 jaar. Plantdichtheid 7300 stokken/ha.

VINIFICATIE

Het sap, product van een zorgvuldige, pneumatische persing, vergist gedurende 90 dagen heel langzaam (temp. max 22 graden C.) onder invloed van de natuurlijke, lokale gistsporen. De appelmelkzurengisting (100%) volgt hierna. Rijping in contact met fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Fonkelend witgoud.

NEUS

Eenmaal met de neus in het glas, weten we direct waar we ons bevinden: Chablis! Deze kenmerkende combinatie van zuiverheid en mineraliteit is echt uniek. De geur van de zee (zilt, jodium, kalk) is goed herkenbaar. Niet verwonderlijk, de bodem bevat volop mergel met gefossiliseerde zeedieren uit de tijd dat dit deel van Frankrijk nog letterlijk onder water stond. Fijne verse kruiden als dille, maar ook zuivel en specerijen als witte peper en nootmuskaat.

SMAAK

Strakke en een heerlijke verkwikking biedende aanzet. Dat gevoel wordt voortgezet wanneer we de wijn royaal door de mond laten gaan en zuurstof toegang bieden tot de mond. Schoon en zuiver, maar wat een smaakkracht zeg. De smaakvolle wijnzuren manifesteren zich pas op het moment dat de wijn de mond verlaten heeft. Weinig wijnen laten een schonere mond na, terwijl de wijn tegelijkertijd over een lengte beschikt die zonder einde lijkt te zijn.

CULINAIR

Waardevolle, klassieke dinerwijn: platte oesters, verse Oosterschelde-kreeft, wilde tarbot, parelhoen en een rijk plateau van ambachtelijk (rauwe melk) kazen.

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne (West)