Rippa Dorii Verdejo

€ 9,50
Excl. btw: € 7,85

Beschrijving Rippa Dorii Verdejo

Rippa Dorii Verdejo 2021

Rippa Dorii betekent gouden oever, de oever lang de Duero.

Bodem

De druiven zijn afkomstig uit eigen wijngaarden gelegen in Torreduero, Los Curas en Hornillos. Waar arme en grindachtige gronden de overhand hebben met aanzienlijke kalksteenontsluitingen opmiddelgrote en grote hoogte. Platforms van keien en bodems met steentapijten. Ook druiven vanoude wijngaarden met zeer lage opbrengsten, met leeftijden van meer dan zestig jaar en verschillende plantdichtheden worden meegenomen in de assemblage.

Vinificatie

De druiven worden ’s nachts geoogst; deels mechanisch en deels met de hand. Na een lange maceratie wordt een natuurlijke bezinking uitgevoerd om de start van de fermentatie te verzekeren zonder door een filter te gaan en om de most levend en zonder onzuiverheden te houden. Spontane fermentatie met rijping op de lie (dode gistcellen) en voor meer complexiteit wordt er 5% houtgerijpte Verdejo toegevoegd.

Druiven

Verdejo

Kleur

Bleek geelgroen.

Neus

Intens en verleidelijke neus, dit is Verdejo 2.0! Typisch grassig met geuren van bloemen, venkel,citroen en appels. Maar ook het frisse van pepermunt en het rijpe van abrikoos.

Smaak

Frisse, zachte aanzet. Mondvullend, maar buitengewoon sappig en elegant. Voldoende complex met een kleine bittertje. De zuren zijn fijn en absoluut niet scherp. Een behoorlijke en smakelijke afdronk die doet verlangen naar culinair tegenspel.

Culinair

Goed inzetbaar bij vis met een hoog en gezond vetgehalte: haring en tartaar van zalm bijvoorbeeld of salades (met geitenkaas maar ook bij een paella met zeevruchten, zacht gegaarde polderhoen, gekookte mosselen en langzaam gegaarde slakken. 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

SKU
8336
EAN
 
Merk
 
druivenras
Verdejo
land van herkomst
Spanje
wijn
Wit