8345 Rippa Dorii Tempranillo

Rippa Dorii Tempranillo

€ 11,50

€ 10,25
Excl. btw: € 8,47

Beschrijving Rippa Dorii Tempranillo

Rippa Dorii Tinto, Tempranillo Ribera del Duero, 2022

De Rippa Dorii Tinto uit de Ribera del Duero is echt een lekker glas wijn om zo te drinken, maar ook heel goed inzetbaar bij rood vlees, runderstoof of zelfs wat stevigere bereidingen (gekruid) van gevogelte.

Vinificatie

Pre-fermentatie voor 3 dagen. Milde en langdurige fermentatie van meer dan 14 dagen, met temperaturen tussen 21ºC en 23ºC. Malolactische gisting tijdens de laatste fase van alcoholische gisting. Daarna 7 maanden rijping op nieuw hout, waarvan 40% Amerikaans eiken en 60% Frans eiken.

Bodem

Geselecteerde familiewijngaarden in het hart van de Ribera del Duero: het Cuenca del Riaza-gebied van Burgos. Wijngaarden ouder dan 15 jaar en met opbrengsten van minder dan 5.500 kilo per hectare.

Kleur

Donker, diep paars rood met een hoge kleurintensiteit.

Neus

Genereus, gul en aromatisch. Hele fijne expressie van de Tempranillo druif. Bosbessen, caramel, cederhout, muntdrop en donkere kersen. Licht rokerig van de houtrijping.

Smaak

Sappige en verleidelijke wijn met karakter. Niet te straf, maar wel voldoende body en structuur. De tannines laten zich zien, maar zijn plezierig en goed geïntegreerd met het sap. Voor een jonge Ribera zeer prettig. De geur van muntdrop komt ook sterk naar voren in de smaak. De zuren zijn mooi in balans door de houtrijping. De finale is plezierig lang en beklijvend.

Culinair

Echt een lekker glas wijn om zo te drinken, maar ook heel goed inzetbaar bij rood vlees, runderstoof of zelfs wat stevigere bereidingen (gekruid) van gevogelte.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Tempranillo
gelegenheid
Afscheid
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Jubileum
Kerst
Pasen
Sorry
Vaderdag
Verjaardag
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Rood, verkwikkend
streek van herkomst
Castilla y León
wijn
Rood
wijn van de maand!
Wijn van de maand
wijnhuis
Bodegas Ontanon