wijnhuis AR Lenoble

Champagne AR Lenoble

Vele vroege champagneproducenten kwamen al in de 18e en 19e eeuw naar deze streek, Armand-Raphaël Graser arriveerde hier als Elzasser in 1915, midden in de Eerste Wereldoorlog.  Hij startte met het maken van Champagne 2 jaar na het einde van de oorlog. Omdat een Duits klinkende naam niet zo handig was in die tijd, noemde hij zijn wijnen “Lenoble”, omdat hij geloofde dat Champagnewijnen de meest nobele waren in Frankrijk. De naam was geboren!

In 2023 hebben de huidige eigenaren, Anne et Antoine Malassagne, broer en zus en de achter-kleinkinderen van Graser, hun Champagne merk verkocht. Alleen Antoine gaat verder in het bedrijf. 

Het bedrijf ligt in Damery, niet ver van Epernay aan de rivier de Marne. Te midden van de Franse dorpsrust want Damery is een typische rustiek Frans dorpje waar de tijd heeft stilgestaan, bevindt zich het “logistieke zenuwcentrum” van AR Lenoble.

Nee, geen ultramodern bedrijfspand met spiegelglas, geen parkeerterrein met af- en aanrijdende vrachtauto’s, geen hautaine, onvriendelijke werknemers die het te druk met zichzelf hebben…. AR Lenoble is gemoedelijk, charmant, innemend en zeer vriendelijk, net als het dorpje.

Champagnes zijn ideaal voor bij een uitgebreid diner, een feest of als kadowijn, Een mooi persoonlijk geschenk voor een jubilaris, bij de geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!