wijnhuis Cantina Colli Vicentini

Cantina Colli Vicentini

De Cantina Colli Vicentini, ook wel bekend als de Colli Vicentini Winery, is een Italiaanse wijnmakerij gelegen in de provincie Vicenza in de regio Veneto in Noord-Italië. Het wijnhuis staat bekend om het produceren van een verscheidenheid aan wijnen van hoge kwaliteit, waaronder zowel rode als witte wijnen.

De Cantina Colli Vicentini werd opgericht in 1953 en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd wijnhuis in de regio. Het is een coöperatieve wijnmakerij, wat betekent dat het eigendom is van, en beheerd wordt door een groep lokale druiventelers die samenwerken om hun wijnen te produceren. De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich in de heuvels rond Vicenza en profiteren van het gunstige klimaat en de bodemgesteldheid van het gebied.

De wijnmakers van Cantina Colli Vicentini cultiveren zorgvuldig een reeks druivensoorten, waaronder Garganega, Pinot Grigio, Merlot, Cabernet Sauvignon en andere. De wijnmakerij volgt traditionele wijnbereidingstechnieken gecombineerd met moderne technologieën om wijnen te creëren die het unieke terroir van de regio laten zien. Ze produceren een gevarieerd portfolio van wijnen, variërend van frisse witte wijnen tot volle rode wijnen, maar ook mousserende wijnen en dessertwijnen. De wijnen van Cantina Colli Vicentini hebben zowel nationaal als internationaal erkenning en onderscheidingen gekregen, een weerspiegeling van hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.

Bezoekers van de wijnmakerij kunnen genieten van rondleidingen door de wijngaarden en de kelder, deelnemen aan proeverijen en meer te weten komen over het wijnbereidingsproces.

Lees er meer over op onze site! Bijzonder lekker bij een mooi diner, als buitengewone schenkwijn bij een feest maar zeker leuk als een persoonlijk kadootje!