wijnhuis Cantina Di Custoza

Cantina di Custoza

De Cantina di Custoza is een Italiaanse wijnmakerij in de regio Custoza in de regio Veneto in Noord-Italië. Het is een coöperatieve wijnmakerij, eigendom van en beheerd door een groep lokale druiventelers die samenwerken om hun wijnen te produceren.

Het wijnhuis is gelegen in de schilderachtige heuvels van Custoza, vlakbij het Gardameer. De regio staat bekend om zijn gunstige klimaat en bodemgesteldheid, die ideaal zijn voor de druiventeelt. De Cantina di Custoza werd opgericht in 1968 en is sindsdien uitgegroeid tot een vooraanstaande producent van kwaliteitswijnen in het gebied.

De wijnmakerij cultiveert een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Garganega, Trebbiano, Cortese, Chardonnay en andere voor witte wijnen, evenals Corvina, Rondinella, Molinara, Merlot en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen. Ze produceren ook roséwijnen en mousserende wijnen.

De Cantina di Custoza volgt een combinatie van traditionele wijnbereidingsmethoden en moderne technieken om wijnen te creëren die het terroir van de Custoza-regio weerspiegelen. De coöperatie werkt nauw samen met de aangesloten druiventelers om de kwaliteit en consistentie van de druiven die in hun wijnen worden gebruikt te waarborgen.

Proef nu onze wijnen, selecteer Custoza op onze site! Uitermate goed combineerbaar bij de lekkerste gerechten, als heerlijke schenkwijn bij een feest of als een persoonlijk kadootje aan bijv je collega's.

De Groep | Wijnhuizen van Verona