wijnhuis Caparzo

Caparzo

Caparzo Winery is een gewaardeerde Italiaanse wijnmakerij in de regio Montalcino in Toscane, Italië. Het staat bekend om het produceren van uitzonderlijke wijnen, met name Brunello di Montalcino, die wereldwijd hoog aangeschreven staat.

Caparzo werd eind jaren zestig opgericht door de visionaire wijnmaker Alberto Bartolomei. De wijngaarden van de wijnmakerij beslaan een aanzienlijk deel van het landgoed, namelijk ongeveer 192 hectare land. De wijngaarden worden zorgvuldig onderhouden, met de nadruk op duurzame landbouwpraktijken.

Het vlaggenschip van het wijnhuis is Brunello di Montalcino, gemaakt van Sangiovese-druiven die uitsluitend in het Montalcino-gebied worden verbouwd. Brunello di Montalcino staat bekend om zijn complexiteit, elegantie en vermogen om gracieus te verouderen. Caparzo produceert ook andere opmerkelijke wijnen, waaronder Rosso di Montalcino, Brunello Riserva en een reeks witte wijnen.

Caparzo Winery combineert traditionele wijnbereidingstechnieken met moderne technologieën om wijnen te creëren die het unieke terroir van Montalcino weerspiegelen. Het wijnbereidingsproces omvat een zorgvuldige druivenselectie, fermentatie in roestvrijstalen of eikenhouten vaten en langdurige rijping in eikenhouten vaten of flessen.

Bezoekers van Caparzo Winery kunnen de schoonheid van het landgoed ervaren en meer te weten komen over de wijntradities door middel van rondleidingen door de wijngaarden, kelders en rijpingskamers. Er zijn proeverijen beschikbaar, zodat gasten de verschillende wijnen van de wijnmakerij kunnen proeven en hun onderscheidende kenmerken kunnen waarderen.

Caparzo-wijnen zijn ideaal voor bij een uitgebreid diner of als kadowijn, Een mooi persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij de geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop! Kijk hier eens...