wijnhuis Château de Beaucastel

Château de Beaucastel

Château de Beaucastel is een zeer hoog aangeschreven en prestigieuze wijnmakerij gelegen in de appellatie Châteauneuf-du-Pape in de zuidelijke Rhône-vallei van Frankrijk. Het landgoed staat bekend om het produceren van uitzonderlijke wijnen, met name rode, en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio.

De geschiedenis van Château de Beaucastel gaat enkele eeuwen terug en het landgoed is sinds het begin van de 20e eeuw in handen van de familie Perrin. De familie Perrin staat bekend om zijn expertise in wijnbereiding en biodynamische landbouwpraktijken.

Naast rode wijnen, produceert Château de Beaucastel ook witte wijnen, die meestal worden gemaakt van een mix van druiven zoals Roussanne, Grenache Blanc en Clairette.

Château de Beaucastel-wijnen zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld vanwege hun consistente kwaliteit, verouderingspotentieel en unieke expressie van de regio Châteauneuf-du-Pape.

Beaucastels zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!