wijnhuis Ippolito 1845

Ippolito 1845

Ippolito 1845 is een historische wijnmakerij gelegen in de regio Calabrië in Zuid-Italië. Het staat bekend om het produceren van wijnen die de unieke druivensoorten en het terroir van Calabrië laten zien.

Het wijnhuis ligt in het hart van de regio Calabrië, met name in de historische stad Ciro Marina. Calabrië ligt in het meest zuidelijke deel van Italië en het warme mediterrane klimaat is ideaal voor de druiventeelt.

De familie Ippolito heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in Calabrië die teruggaat tot 1845. Door de generaties heen zijn ze doorgegaan met het cultiveren van inheemse druivenrassen en ambachtelijke wijnen die de tradities en het terroir van de regio weerspiegelen.

Men is gespecialiseerd in het produceren van wijnen gemaakt van traditionele Calabrische druivensoorten, waaronder Gaglioppo, Magliocco, Greco Bianco, Pecorello en Mantonico. Hun assortiment omvat rode, witte en rosé wijnen. Ciro Rosso en Ciro Bianco behoren tot hun bekendste wijnen.

Het wijnhuis legt een sterke nadruk op biologische en duurzame landbouwpraktijken. Ze geven prioriteit aan het gebruik van inheemse druivenrassen en werken om de unieke kenmerken van het terroir van Calabrië in hun wijnen tot uitdrukking te brengen. Met de hand oogsten en zorgvuldige vinificatie zijn ook belangrijke aspecten van hun wijnbereidingsfilosofie.

 Ippolito 1845 is ideaal voor bij een uitgebreid diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!