wijnhuis Mar de Envero, Miguel Angel Morreira

Mar de Envero, Miguel Angel Morreira

Mar de Envero is een wijnmakerij gelegen in de Rías Baixas regio van Galicië, Spanje. Deze regio staat bekend om zijn productie van hoogwaardige witte wijnen die voornamelijk zijn gemaakt van de Albariño-druivensoort. Miguel Ángel Morreira is de wijnmaker en oprichter van Mar de Envero, en hij is toegewijd aan het maken van uitzonderlijke Albariño-wijnen die de essentie van de regio vastleggen.

 Albariño is een witte druivensoort die bekend staat om zijn frisse zuurgraad, aromatische profiel en smaken van citrus- en steenvruchten. Het is de kenmerkende druif van de regio Rías Baixas.  Het wijnbereidingsproces bij Mar de Envero omvat meestal roestvrijstalen gisting om de frisheid en fruitigheid van de Albariño-druiven te behouden. De resulterende wijnen worden vaak gekenmerkt door hun levendige zuurgraad en bloemige en fruitige aroma's.

Miguel Ángel Morreira zet zich in voor het creëren van wijnen die het unieke terroir van Rías Baixas weerspiegelen. Hij legt een sterke nadruk op wijngaardbeheer en duurzame landbouwpraktijken om druiven van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Wijn van dit wijnhuis uit Galicië is ideaal voor bij een uitgebreid diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!