0925 Inama Vigneti di Carbonara Soave DOC

Inama Vigneti di Carbonara Soave DOC

€ 24,95
Excl. btw: € 20,62

Beschrijving Inama Vigneti di Carbonara Soave DOC

Inama Vigneti di Carbonara Soave DOC 2020

Absolute topwijn van Inama, deze Vigneti di Carbonara, voor een middenklasse prijs! Ideale 'compagnon' bij kreeft, oesters, risotto met witte truffel of zacht geroosterde, verse inktvis of een lekker stukje Gorgonzola.

Druiven

100% Garganega

Kleur

Opvallend licht gekleurd; zilvergrijs met een lichtgroene zweem.

Neus

De Garganega-druif is niet de meest uitbundige druif die staat aangeplant in Italië. Totdat je kennis maakt met de wijnen van Inama! Wijnmaker Matteo Inama maakt Garganega's in het kwadraat! Wow! Weelderige neus volop optimaal rijp wit fruit (bessen, peer, steenfruit), voorjaarsbloesem, een drupje bijenhoning waardoor de rijpheid nog eens wordt bevestigd en tenslotte een hele grote mate van bodem-expressie (natte rots!). En juist om dat laatste is het Matteo te doen; hij vinifieert niet voor niets per perceel.

Smaak

Compleet mondvullende aanzet, maar met een knap behoud van frisheid. Met de meesterhand gedoseerde zuren dragen bij aan de verteerbaarheid van deze wijn. Zoals alleen Rembrandt een molensteenkraag kan schilderen: op het bombastische af, maar met uitzonderlijk gedetailleerd kantwerk. Zo kan Inama de Garganega vinifiëren... Ja, het is machtig, maar nee, zeker niet over de top. Knappe verfijning! Het alcoholpercentage (12,5%) is het stille bewijs van de elegantie van de wijn. De finale is zonder einde, nog lang na het doorslikken (of uitspugen in het geval van uw proevend scribent) galmt de wijn na in de mond.

Bodem

Vigneti di Carbonare ligt in een afgelegen hoek en is een prachtige wijngaard, met oude pergola's, die de ochtendzon begroet en uitkijkt over een steile vallei. Vroeger oogstten boeren hier hout en turf om kolen te produceren. Dit perceel, gelegen halverwege de heuvel met zijn blootstelling aan het oosten, heeft een merkbaar ander microklimaat in vergelijking met Foscarino. De frisse lucht komt uit de Val d'Alpone en zijn Piccole Dolomiti. De natuurlijke balans van de planten en de aangrenzende beekjes vertelde ons dat er water naar beneden stroomt, een waardevolle bron voor het produceren van een grote witte wijn. Het basalt, dat de grond kenmerkt in het grootste deel van de Soave Classico, heeft hier een grote chromatische complexiteit, vervagend van zwart naar groen, rood en oranje. Het sterke karakter van de wijngaard komt tot uiting in de druiven.

Vinificatie

Korte schil-inweking, vervolgens koele fermentatie en stabilisering en rijping gedurende 12 maanden in roestvrij staal; vervolgens nog eens 6 maanden rijping op de fles.

Culinair

Uitgesproken gastronomische wijn: zacht geroosterde Oosterschelde-kreeft. Zeeuwse, platte 00000-oesters, risotto met witte truffel of zacht geroosterde, verse inktvis. Gorgonzola.

Land

Italië

Streek

Veneto


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Garganega
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief / apéro
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Geboorte
Hemelvaart
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Moederdag
Nieuwe baan
Pasen
Pensioen
Secretaressedag
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Verjaardag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Wit, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Veneto
wijn
Wit
wijnhuis
Inama