4759 Domaine la Chapinière Sauvignon 2022

Domaine la Chapinière Sauvignon 2022

€ 11,75
Excl. btw: € 9,71

Beschrijving Domaine la Chapinière Sauvignon 2022

Domaine la Chapinière Sauvignon Blanc 2022 Touraine AOC

Domaine La Chapinière is ideaal bij asperges, oesters, tartaar van wilde zalm en nog zo veel lekkers. Sla vast wat voorraad in als straks het aspergeseizoen weer begint! Publiekslieveling, dus wacht niet!

WIJNMAKER

Domaine la Chapinière

BODEM

De wijngaarden hebben een zuid oostelijke oriëntatie en liggen zo'n 200 meter boven zeeniveau. Een stevige kleibodem van vuursteen. De stokken zijn gemiddeld 31 jaar oud.

VINIFICATIE

Nachtelijke, mechanische oogst. Handmatige voorselectie in de wijngaarden door middel van het verwijderen van de ongewenste trossen. Laatste selectie op de mat voor de kelders. Het inweekproces op de vaste deeltjes duurt 10 tot 15 dagen. Daarna worden de vaste deeltjes verwijderd voordat de gisting op gang komt. Een langdurige alcoholische gisting met temperatuur-controle (16 graden C). Geen appelmelkzurengisting. Lagering op de kleine vaste deeltjes gedurende 6 maanden.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Frisse kleur! Zilvergrijs met een zachtgroene schakering.

NEUS

Een Sauvignon Blanc uit het boekje! Dit zou lesmateriaal op een wijnopleiding kunnen zijn. Aromatisch en werkelijk alle kwintessens van de druif komen aan bod: vers gemaaid gras, buxus, groene appels, citrusfruit in verse en gekonfijte vorm, etc. Tot en met 'een spoor van de kat' aan toe... Tja, het klinkt wonderlijk, maar het is een vaak gehoorde opmerking bij de echt goede Sauvignons!

SMAAK

Verkwikkende aanzet die vrijwel direct doet verlangen naar een volgende slok. Zeer solide, het is niet alleen maar zuren en 'groen' dat de klok slaat. Dankzij een wat latere oogstdatum dan andere producenten in de streek, weet men een veel gevuldere stijl te bereiken; meer vlees op de botten en een beschaafder zuurgehalte. Eerlijk is eerlijk, daar staat een wat hoger alcoholgehalte tegenover, maar dat wordt aardig geabsorbeerd door de rijpheid van de wijn.

CULINAIR

De eerste en mogelijk best denkbare combinatie is die met de lokale geitenkaas (Crottin Chavignol een droomhuwelijk! Het rinse karakter sluit echter ook naadloos aan bij topkwaliteit-asperges (zowel wit als groen Zeeuwse Creuses, en tartaar van wilde zalm of tonijn.

LAND

Frankrijk

STREEK

Loire


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Asperges
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Sushi / Sashimi
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Sauvignon Blanc
gelegenheid
Aperitief / apéro
Borrel
Dank je wel
Diner
Feestdag
Hemelvaart
Lunch
Moederdag
Pasen
Pinksteren
Secretaressedag
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Loire
Touraine
wijn
Wit
wijnhuis
Domaine la Chapinière