wijnhuis Bodega Queirón

Bodega Queirón

De familie Pérez Cuevas, die in de vierde generatie aan het hoofd staat van Bodegas Ontañón in Quel, in Rioja Oriental, is een nieuw project  om high-end wijnen te produceren: Bodegas Queirón. Deze nieuwe wijnmakerij is gelegen in het hart van de Barrio de Bodegas de Quel, een emblematische enclave uit de achttiende eeuw, die de historische roeping van deze stad Rioja in de productie van wijn laat zien.

In 2010 zette Gabriel Pérez de eerste stap naar de oprichting van Queirón, een wijnmakerij in Quel, een terugkeer naar zijn oorsprong in alle opzichten: wijngaard, wijnmakerij en wijn. "Het is mijn droom", bekent hij. "Ik begon rond 2010 het idee van Queirón te baren. Hij was in veel wijnhuizen geweest; Ik heb er meerdere gebouwd en ik had een ruimte in Quel die al mijn verlangens samenbrengt. Mijn herinnering, de wortel van mijn familie, omringd door onze wijngaarden, in de buurt van Bodegas de Quel en in een ruimte die een oude alcoholfabriek was. Ik wist dat het een complex en hard werk zou worden vanwege de omstandigheden van het terrein, maar ik was duidelijk dat het een wijnmakerij zou worden die de filosofie van de uitwerking door zwaartekracht van de oude populaire wijnhuizen van de buurt respecteerde".

Op dit moment runnen de kinderen van Gabriel het wijnhuis, de wijngaard, de oenologie en de marketing. Raquel, Leticia, Rubén en María. 

Deze Riojawijnen van Bodega Queiron zijn ideaal voor bij een uitgebreid diner of als kadowijn, Een mooi persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij de geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!