wijnhuis Casa Primicia

Casa Primicia

Casa Primicia is een wijnmakerij in de regio Rioja in Spanje. Het staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die de unieke kenmerken van het Rioja-terroir weerspiegelen. De geschiedenis van Casa Primicia gaat terug tot de 16e eeuw toen het landgoed oorspronkelijk werd opgericht. Het wordt beschouwd als een van de oudste wijnmakerijen in de regio Rioja.

Het wijnhuis ontleent zijn naam aan de "primicia", wat verwijst naar de eerste wijn van de oogst. Casa Primicia ligt in het middeleeuwse dorp Laguardia, bekend om zijn rijke wijnbouwerfgoed.

De wijnmakerij combineert traditionele wijnbereidingsmethoden met moderne technieken om wijnen te creëren die de ware expressie van de Rioja-druiven laten zien. De wijngaarden van de wijnmakerij beslaan ongeveer 20 hectare en zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo. Deze druiven worden zorgvuldig gecultiveerd om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Casa Primicia produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Hun rode wijnen zijn bijzonder opmerkelijk, met een focus op de beroemde Rioja-rode wijnen. Deze wijnen ondergaan vaak houtrijping, wat bijdraagt aan hun complexiteit en diepte van smaak.

Bezoekers van Casa Primicia kunnen de wijnmakerij en wijngaarden verkennen door middel van rondleidingen, waar ze meer te weten komen over het wijnbereidingsproces en de geschiedenis van het landgoed. Er zijn proeverijen beschikbaar, zodat u een selectie van Casa Primicia-wijnen kunt proeven.

Deze wijnen zijn ideaal voor bij een diner, als schenkwijn op een feest of als kadowijn, Een mooi persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij de geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!