wijnhuis Champagne Pascal Lejeune

Champagne Pascal Lejeune

De geschiedenis van het huis begon te worden geschreven aan het begin van de 19e eeuw. Edmond, Sandrine's overgrootvader, cultiveerde een paar hectare wijnstokken in Moussy, op de zuidelijke hellingen van Epernay, maar op dat moment nam de wijnstok nog geen prominente plaats in. Wel nam hij actief deel aan de oprichting van de dorpscoöperatie.

André, zoon van Edmond, geboren in 1911, hetzelfde jaar van de opstand van de wijnboer in de Champagne, is de eerste die leeft van zijn beroep als wijnmaker. Hij levert het grootste deel van zijn productie aan de coöperatie en begint zijn merk halverwege de jaren 50 te verkopen.

De 3e generatie wijnmakers, Robert, besloot om geleidelijk marketing te ontwikkelen met zijn vrouw, Nicole. De tijd was gunstig voor champagne en de eerste flessen "Champagne Leguay Charlot" werden verkocht in 1976.

Toen Pascal en Sandrine in 1995 de teugels van het landgoed overnamen, wilden ze het een nieuwe impuls geven: de wijngaard breidde uit tot 4,40 hectare, het merk "Champagne Pascal Lejeune" werd gecreëerd, nieuwe jaargangen werden aan het assortiment toegevoegd... al snel gaf een website de bekendheid van de champagnes van dit wijnhuis een boost en drong duurzame wijnbouw zich op in de wijngaarden als het credo van Pascal.

Pascal en Sandrine hebben de vreugde en trots om hun zoon, Thibaut, in de zomer van 2015 bij hen op het wijndomein te zien, waardoor de knowhow van het wijnmaken en de familieverbintenis van het huis om uitzonderlijke jaargangen aan te bieden, wordt voortgezet.

Ons familiehuis is sinds februari 2016 gecertificeerd als "Duurzame wijnbouw in champagne" en "Hoge milieuwaarde", een goede manier om de milieuvriendelijke methoden die we nu al enkele jaren beoefenen "officieel" vast te leggen.

Ons aanbod van Champagnes van Pascal Lejeune zijn op aanvraag beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.