wijnhuis Gagliole

Gagliole 

Gagliole is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in het hart van Toscane, Italië. Het staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, voornamelijk van Sangiovese en andere traditionele Italiaanse druivensoorten. 

Gagliole ligt in de regio Chianti Classico in Toscane, een van de meest prestigieuze wijnproducerende gebieden in Italië. De wijngaarden van de wijnmakerij profiteren van het gunstige klimaat van de regio en de diverse bodems, die ideaal zijn voor de druiventeelt.

Het landgoed Gagliole heeft een rijke geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Het was oorspronkelijk een middeleeuws dorp en de wijntraditie op het landgoed is terug te voeren tot de 11e eeuw. In 1997 kochten Thomas en Monika Bär, een Duits echtpaar met een passie voor wijn, het pand en begonnen aan een missie om de wijngaarden en wijnbereiding te herstellen en nieuw leven in te blazen.

Gagliole staat bekend om zijn productie van Chianti Classico-wijnen, die voornamelijk worden gemaakt van de Sangiovese-druivensoort. Ze produceren ook een Super Toscaanse wijn genaamd "Gagliole", een mix van Sangiovese en Cabernet Sauvignon, die een moderne draai aan de traditionele Italiaanse wijnbereiding weerspiegelt. De toewijding van het wijnhuis aan kwaliteit is duidelijk in de beperkte productie van wijnen, waardoor een focus op uitmuntendheid wordt gegarandeerd.

Gagliole legt de nadruk op een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken. Ze geven prioriteit aan duurzame en biologische landbouwpraktijken in hun wijngaarden en gebruiken zowel roestvrijstalen als eiken vaten voor veroudering, afhankelijk van de stijl en kenmerken van de wijn die ze willen bereiken.

Gagliole is een gerespecteerde producent in de Chianti Classico-regio en de wijnen zijn gewild bij verzamelaars en wijnliefhebbers die de combinatie van traditie en innovatie in hun wijnbereiding waarderen. Als je de mogelijkheid hebt, kan een bezoek aan de Gagliole-wijnmakerij een dieper inzicht bieden in hun wijnbereidingsproces en een kans om de smaken van Toscane te proeven.

Gagliole wijnen zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop! 

Sangiovese