wijnhuis Maison Chanzy

Maison Chanzy

Maison Chanzy is een bekende wijnproducent gevestigd in de Bourgogne wijnstreek van Frankrijk. Bouzeron is een specifiek dorp binnen Bourgondië dat bekend staat om het produceren van witte wijnen van hoge kwaliteit, voornamelijk van de druivensoort Aligoté. Maison Chanzy werd vroeger vooral geassocieerd met Bouzeron en zijn Aligoté wijnen. Echter tegenwoordig maakt dit huis ook fantastische witte- en rode wijnen van de andere bekende druivensoorten uit Bourgogne, Chardonnay voor wit en Pinot-Noir voor rood.

Aligoté is een witte druivensoort die inheems is in de Bourgogne en bekend staat om het produceren van frisse en verfrissende wijnen.

Veel Bourgondische wijnmakers, waaronder Maison Chanzy, hebben duurzame en biologische wijngaardbeheerpraktijken omarmd om het milieu te beschermen en druiven van hoge kwaliteit te produceren.

De Bourgognes van Maison Chanzy zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!