wijnhuis Perrin & Fils

Perrin & Fils

Perrin & Fils is een bekende wijnmakerij gevestigd in de zuidelijke Rhône-vallei regio van Frankrijk. De familie Perrin heeft een lange geschiedenis van wijnmaken en wordt erkend voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, met name van de appellatie Châteauneuf-du-Pape. Het landgoed is gelegen in het dorp Beaucastel in de appellatie Châteauneuf-du-Pape.

De familie Perrin heeft een geschiedenis in de wijnbouw die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Het landgoed staat bekend om zijn toewijding aan traditionele wijnbereidingspraktijken, die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het huis produceert een breed scala aan wijnen, met een sterke focus op de druivensoorten die typisch zijn voor de Rhône-vallei. Dit omvat Grenache, Syrah, Mourvèdre en anderen. Vooral hun Châteauneuf-du-Pape-wijnen staan hoog aangeschreven om hun kwaliteit en expressie van terroir.

De vlaggenschipwijn van Perrin & Fils is Château de Beaucastel, dat wordt beschouwd als een van de topwijnen in de appellatie Châteauneuf-du-Pape. Het staat bekend om zijn complexiteit, diepte en verouderingspotentieel.

De familie Perrin zet zich in voor duurzame en biologische landbouwpraktijken in hun wijngaarden. Ze hebben milieuvriendelijke praktijken geïmplementeerd om het land te beschermen en druiven van hoge kwaliteit te produceren. Naast Château de Beaucastel produceert Perrin & Fils wijnen onder verschillende labels, waaronder La Vieille Ferme, Famille Perrin en Perrin Nature. Ook zijn ze als consultancy-en producent actief voor andere partijen zoals o.a het project Miraval van Brad Pitt en Angelina Joli.

De wijnen van Perrin zijn ideaal van schenkwijn voor bij een lekker maal, tot begeleider van een top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Perrin heeft alles: van gewoon lekker tot uitzonderlijk en exclusief. Je vindt ze in onze webshop!