wijnhuis Tenuta Pfitscher

Tenuta Pfitscher

De naam Pfitscher is altijd synoniem geweest met een passie voor het maken van geweldige wijnen. We zijn tenslotte in Montagna. Montagna ligt in de Bassa Atesina, en de Bassa Atesina is wijnland! Ze konden niet anders, zelfs als ze dat wilden...

In 2011, toen onze ouders besloten om weg te gaan van het dorpscentrum van Montagna om een nieuwe wijnmakerij op te zetten, was hun belangrijkste zorg om ervoor te zorgen dat het pand stevig werd ingebed in hun natuurlijke omgeving met behoud van maximale functionaliteit.

Ondanks, of misschien wel dankzij, de rechte lijnen, was het de bedoeling dat het gebouw naar de achtergrond zou verdwijnen, waardoor het podium vrij zou zijn voor de echte sterren: de natuur, het landschap en... de wijn. Eenvoudige vormen en een overwegend zwarte kleurstelling zorgen ervoor dat deze hoofdrolspelers nooit uit het zicht raken. Door de enorme raamgevel biedt het proeflokaal een adembenemend uitzicht op het Zuid-Tiroolse laagland en de omliggende bergen. In de kelder leidt een spoor van kleuren de weg, in de kelder leidt een spoor van kleuren de weg, eindigend met donkerblauw in de Blauburgunder (Pinot noir) kelder.

We cultiveren verschillende locaties en bodems in zes Zuid-Tiroolse gemeenten. We werken ons hier graag in het zweet – en doen dat vaak ook. Maar onze inspanningen worden beloond, of zo zeggen wijnliefhebbers, die vooral houden van de frisheid en authenticiteit van onze wijnen. 

Wijnen van Pfitscher Winery zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!