wijnhuis Wente Vineyards

Wente Vineyard

Wente Vineyards is een gerenommeerd familiebedrijf in de Livermore Valley van Californië, Verenigde Staten. Het is een van de oudste continu geëxploiteerde, familiebedrijven, met een geschiedenis die teruggaat tot 1883 toen C.H. Wente, een eerste generatie immigrant uit Duitsland, de wijnmakerij oprichtte.

Wente Vineyards wordt vooral gevierd om zijn bijdragen aan de Californische wijnindustrie, inclusief de rol die het speelde bij het populariseren van Chardonnay als een variëteitswijn in de Verenigde Staten. De Wente-kloon van Chardonnay is op grote schaal geplant in heel Californië en heeft een aanzienlijke invloed gehad op de kwaliteit van Chardonnay-wijnen die in de regio worden geproduceerd.

Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en andere variëteiten. Ze staan ook bekend om hun single-vineyard en small-lot wijnen die het terroir van hun wijngaarden laten zien.

Naast de wijnbereiding exploiteert Wente Vineyards een restaurant, The Restaurant at Wente Vineyards, dat wijn- en spijscombinaties biedt, evenals een golfbaan, concertseries en verschillende evenementen.

Wente Vineyards heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen en duurzame wijnbouwpraktijken. Het blijft een prominente en gerespecteerde wijnmakerij in de Californische wijnindustrie.

Deze Wente-wijnen zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!