wijnhuis Eric Forest

Eric Forest

De uiterst vriendelijke en aimabele Eric Forest is zijn hele leven al actief in de wijnbouw. Het werd hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Hij heeft Vergisson een aantal jaren verlaten voor zijn studie oenologie in Orange en verschillende stages bij vooraanstaande producenten in de Rhône en Washington (VS), maar daarvoor en daarna is hij altijd actief geweest in de Mâcon. We hebben hier van doen met iemand die het gebied van binnen en van buiten kent en zichzelf het plezier heeft gedaan om zijn kennis buiten de regio uit te breiden.

Eric respecteert alles om hem heen en gelooft in de kracht van de natuur. Hij is dan ook een groot voorstander van een biologische/biodynamische aanpak en past deze toe gedurende het hele proces. Verder is hij ervan overtuigd dat alles tijd en aandacht vergt. Hij geeft zijn stokken en wijnen de tijd die ze nodig hebben en doet zo veel mogelijk met de hand. In de wijngaard gebruikt hij bijvoorbeeld geen machines en in de kelder laat hij de zwaartekracht zijn werk doen.

Eric heeft de wil om het werk van zijn familie voort te zetten en de ambitie om op zijn eigen manier het beste uit zijn terroir te halen. Met een royale achtergrond in de wijnbouw, zorgvuldig opgebouwde kennis, een verantwoorde aanpak, onderhand heel wat ervaring en vooral de juiste instelling, kan het haast niet anders dan dat dit tot bijzondere resultaten leidt.

De wijnen van Eric Forest zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop! 

Eric Forest