wijnhuis Xavier Clua

Xavier Clua

Xavier Clua is een bekende wijnmaker en een wijnmakerij in de regio Terra Alta in Catalonië, Spanje. Xavier Clua staat bekend om het produceren van een verscheidenheid aan hoogwaardige wijnen, met name van inheemse druivenrassen die worden geteeld in de Terra Alta-appellatie.

Enkele van de opmerkelijke wijnen geproduceerd door Xavier Clua en zijn wijnmakerij omvatten rode wijnen gemaakt van de Garnacha (Grenache) druivensoort, evenals witte wijnen gemaakt van de Garnacha Blanca (Witte Grenache) druif. Deze wijnen tonen vaak het unieke terroir van de regio Terra Alta, die wordt gekenmerkt door zijn ruige landschappen en kalksteenrijke bodems.

Xavier Clua en zijn wijnmakerij hebben erkenning gekregen voor hun toewijding aan het produceren van wijnen die het karakter van de lokale druivenrassen en het terroir van de regio weerspiegelen. Ze richten zich op duurzame en milieuvriendelijke wijnbereidingspraktijken.

Deze wijnen zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!