wijnhuis Tomás Cusiné

Tomás Cusiné

Tomás Cusiné is een bekende wijnmakerij gelegen in de Catalaanse regio van Spanje. Het is gelegen in de Costers del Segre Oorsprongsbenaming (DO) in Catalonië, die bekend staat om het produceren van een verscheidenheid aan wijnen van hoge kwaliteit.

Tomás Cusiné Winery staat bekend om zijn toewijding aan het produceren van premium wijnen met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken in combinatie met moderne innovaties. Ze hebben een divers portfolio van wijnen, waaronder zowel rode als witte variëteiten. Enkele van hun opmerkelijke wijnen zijn 'Vilosell', 'Auzells', 'Geol' en 'Castell del Remei'.

De 30 hectare wijngaarden worden biologisch en duurzaam beheerd. Alleen organische compost wordt gebruikt, die tussen de stammen wordt bewerkt en de vegetatiebedekking van de bodem behoudt. Om de natuurlijke vegetatieve ontwikkeling van de wijngaarden mogelijk te maken en de verspreiding van plagen te voorkomen, worden slechts minimale zwavel- en koperbehandelingen uitgevoerd. Deze 30 hectare wijngaarden die hij bezit, worden vergezeld door nog eens 70 hectare die toebehoren aan wijnbouwers die geassocieerd zijn met dezelfde regio.

Dez wijnen van Tomás Cusiné zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!