gelegenheid Borrel

Borrel / aperitief / apéro

Zoek je een geschikte wijn voor bij een borrel, zakelijk of met vrienden voorafgaand aan een dineetje?

Indien voorafgaand aan een etentje:

Een wijn die niet te zwaar is waardoor de eventuele wijnen gebruikt bij een voor- of hoofdgerecht niet ondersneeuwen. Gewoon lekker om mee te beginnen. Ook hier is persoonlijke smaak van toepassing en is er niet 1 wijn compleet geschikt. Via het selectiemodel waarin je jouw voorkeuren kunt aangeven, moet je wel je favoriete aperitiefwijn tegen komen.

Wat is een borrel en welke wijn schenkt men erbij?

Een borrel kan naast een aperitief, voorafgaand aan een diner, ook een informele samenkomst zijn na het werk of een receptie. Met vriendinnen, collega's en/of relaties. Zakelijk dus. Hier is dan het rekening houden met wat men later eet, niet van toepassing. Anderzijds wil je ook niet dat mensen kachel naar huis gaan. In de regel schenkt men hier naast het bekende bier of frisdrank, lichtere witte, rosé en rode wijnen die niet te uitgesproken zijn.

Wat is een aperitief?

Het is een eetlustopwekkende traditie (borrel) die uit Mediterraan Europa afkomstig is, vaak een sterkere wijnsoort of sterke drank als whisky, samen met een klein aperitiefhapje / borrelhapje. Maar tegenwoordig past een glas witte- of roséwijn ook heel goed, zelfs een lekker glas bier. Samen met borrelhapjes als een bak chips of iets gezondere zaken.

In onze shop kun je culinair en gelegenheid koppelen aan een wijn. Zoek hier de ideale fles!