wijnhuis iLatium Morini

iLatium Morini

Ilatium Morini is een bijzondere wijnmakerij gelegen in de regio Veneto in Italië. Het staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, met name Amarone en Valpolicella wijnen. Ilatium Morini ligt in het hart van de Valpolicella Classico-zone in Noord-Italië.

Het wijnhuis werd opgericht door de familie Morini en is vernoemd naar het Latijnse woord "Ilatium", wat "overvloed" betekent. De familie Morini heeft een geschiedenis van wijnmaken die meerdere generaties omspant, en ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die het unieke terroir van Valpolicella weerspiegelen.

Ilatium Morini is gespecialiseerd in de productie van Amarone della Valpolicella, een rijke en robuuste rode wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven. Ze produceren ook andere traditionele Valpolicella-wijnen, waaronder Valpolicella Classico, Valpolicella Superiore en Ripasso. De wijnmakerij legt een sterke nadruk op traditionele wijnbereidingsmethoden, waaronder het gebruik van inheemse druivensoorten zoals Corvina, Rondinella en Molinara. De druiven voor hun Amarone-wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en het droogproces (appassimento) speelt een cruciale rol bij het concentreren van de smaken en aroma's van de druiven.

Zoals veel moderne wijnhuizen zet Ilatium Morini zich in voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken in zowel de wijngaard als het wijnbereidingsproces. Ze streven ernaar om de natuurlijke schoonheid van de regio Valpolicella te behouden voor toekomstige generaties.

iLatium Morini wijnen zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!