wijnhuis La Spinetta

La Spinetta

La Spinetta is een gerenommeerd Italiaans wijnhuis dat bekend staat om zijn wijnen van hoge kwaliteit, met name die gemaakt van Nebbiolo- en Moscato-druiven. Het wijnhuis is gelegen in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië en heeft een tweede wijngoed in Toscane. Het heeft internationale erkenning gekregen voor zijn inzet voor het produceren van uitzonderlijke wijnen.

Het belangrijkste landgoed van La Spinetta ligt in het hart van de regio Langhe in Piemonte, Italië. De Langhe wordt gevierd om zijn prestigieuze wijngaarden, waaronder Barolo en Barbaresco.

La Spinetta werd in 1977 opgericht door de familie Rivetti. De passie van de familie voor wijnmaken en hun toewijding aan kwaliteit hebben centraal gestaan in het succes van het wijnhuis. In de loop der jaren heeft La Spinetta zijn wijngaarden uitgebreid naar verschillende gerenommeerde bezienswaardigheden in Piemonte. 

Het huis produceert een breed scala aan wijnen, maar het is misschien wel het meest bekend om zijn Barolo- en Barbaresco-wijnen, gemaakt van de Nebbiolo-druif. Deze wijnen staan bekend om hun complexiteit, verouderingspotentieel en het vermogen om het unieke terroir van de regio Langhe uit te drukken. La Spinetta produceert ook onder andere Moscato d'Asti, een zoete en aromatische mousserende wijn en in Toscane heerlijke Sangiovese en Vermentino.

De wijnen van La Spinetta hebben lovende kritieken en hoge scores van wijncritici ontvangen. Ze zijn geprezen om hun elegantie, diepte en balans, vooral hun Barolo- en Barbaresco-wijnen. Ook staan ze bekend om zijn onderscheidende labels, die kunstwerken bevatten. Deze labels weerspiegelen de waardering van de familie voor kunst en hun verlangen om wijn en cultuur te combineren.

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en milieuvriendelijke wijnbouw. Ze leggen een sterke nadruk op het behoud van de gezondheid van de wijngaarden en de omliggende ecosystemen.