wijnhuis Inama

Inama

Inama is een hoog aangeschreven wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, met name in het Soave Classico-gebied. Het wijnhuis staat bekend om het produceren van witte wijnen van hoge kwaliteit, met name van de Garganega-druivensoort.

De regio Soave Classico, die deel uitmaakt van de bredere wijnstreek Veneto in het noordoosten van Italië, staat bekend om zijn vulkanische bodem, die unieke kenmerken aan de wijnen verleent.

De Inama wijnmakerij werd opgericht door Giuseppe Inama in de jaren 1960. Onder leiding van Giuseppe's zoon Stefano Inama kreeg het wijnhuis erkenning voor zijn toewijding aan het produceren van uitzonderlijke Soave-wijnen die het terroir van de regio weerspiegelen.

Inama is vooral bekend om zijn Soave-wijnen, met een focus op de traditionele Garganega-druivensoort. Ze produceren een reeks Soave-wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, "Inama Vigneti di Foscarino", die is gemaakt van garganega-druiven van oude wijnstokken. Naast Soave produceren ze ook rode wijnen, zoals Carmenere en Cabernet Sauvignon, in beperkte hoeveelheden.

Inama benadrukt een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken om wijnen te creëren die de zuiverheid van de Garganega-druif laten zien. Ze besteden nauwgezette aandacht aan de wijngaarden, oogsten de druiven met de hand en gebruiken gecontroleerde gisting om de natuurlijke smaken en aroma's van de druiven te behouden. Zij zetten zich in voor duurzame wijnbouw en milieuvriendelijke praktijken in de wijngaarden. Ze gebruiken biologische landbouwmethoden en richten zich op het behoud van de biodiversiteit van hun wijngaarden.

Wijnen van Inama zijn ideaal voor bij een uitgebreid top-diner of als kadowijn, Een exclusief persoonlijk cadeau voor een jubilaris, bij een geboorte of een huwelijk. En zeker als relatiegeschenk, eindejaarskado of met Sinterklaas! Je vindt ze in onze webshop!