land van herkomst

Land van herkomst

Welke wijnproducerende landen zijn er over de wereld? Dit hangt af van o.a. klimaat en vele andere factoren. De afgelopen jaren is door klimaatveranderingen de noordelijke "grens" ook meer naar boven getrokken. Landen als België en Nederland worden beetje bij beetje steeds interssanter om wijndruiven te kweken met een kwalitatief steeds betere oogst.

In de oorspronkelijke wijnlanden moet men echter steeds meer moeite doen om wijndruiven tegen de elementen van droogte en hitte te beschermen. Verandering van druivensoort naar meer bestendige druiven is ook een revolutie binnen de wijnwereld. In de ogen van 'velen' kun je natuurlijk niet zomaar een Rioja, Amarone of Bordeaux van andere dan voorgeschreven druiven gaan maken. Toch zal daar wel over nagedacht moeten worden, anders worden de opbrengsten en dus de inkomsten van de wijnboeren, steeds onzekerder.

Wijnproducerende landen zijn o.a: (niet in een bepaalde volgorde)

Europa:

Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Duitsland, België, Nederland, Slovenië, Kroatië, Servië, Macedonië, Montenegro, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland, Moldavië, Hongarije, Roemenië en op zeer kleine schaal ook in bijv. Engeland.

Noord-Amerika:

USA, Canada.

Zuid-Amerika:

Argentinië, Chili, Uruguay, Paraguay.

Afrika:

O.a. in Zuid-Afrika, Marokko, Tunesië.

Oceanië:

Australië en Nieuw-Zeeland

Azië:

O.a. in Turkije, Georgië, Rusland, China en kleinschalig ook in Thailand en Indonesië. (geen rijstwijn)

Selecteer op onze site bij land van herkomst het land waarvan je eens een wijn wilt proberen. Wij leveren niet uit alle landen maar wel een aanzienlijk aantal.